min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na een lange bèta-periode heeft Microsoft gisteren de definitieve versie van Remote Desktop Connection 2.0 voor Mac OS X vrijgegeven. Hiermee kunnen Mac-gebruikers een pc met Windows geïnstalleerd middels het RDP-protocol besturen.

Het heeft in totaal bijna een jaar geduurd voor Microsoft gisteren de definitieve versie van de applicatie vrijgaf. In april verliep zelfs plotseling de eerste bétaversie waarna een tweede bèta vrijgegeven wordt.

Voornaamste verbetering in RDP 2 is de ondersteuning voor meerdere sessies en de ondersteuning voor het laatste RDP-protocol, dat ook in Windows Vista gebruikt wordt en compatibiliteit met dit besturingssysteem behoort dus ook tot een van de speerpunten in de software.

Verder zijn er een hoop voorkeuren toegevoegd. Zo kan de gebruiker aangeven wat de resolutie van de sessie moet zijn, of dat in volledige kleur moet en kan er zelfs aangegeven worden of de sessie op het standaard beeldscherm of een eventueel secundair beeldscherm geopend moet worden.

Ten slotte is de applicatie, in tegenstelling tot zijn voorganger Remote Desktop Connection 1, Universal Binary hetgeen betekent dat de software zowel onder PowerPC- als Intel-processors zal werken. Ook is er ondersteuning voor zeven andere talen, waaronder het Nederlands, in zowel de applicatie zelf als de functies van het toetsenbord. De software is gratis te downloaden bij Microsoft.