2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De aankondiging dat Final Fantasy XIII ook op de Xbox 360 zal verschijnen heeft zowel Microsoft als Square Enix profijt van. Sony lijkt de grootste verliezer in deze zaak, maar heeft toch nog een kleine troost weten te vinden.

Hoewel de aankondiging van een 360-versie van Final Fantasy XIII best wel een tegenslag voor Sony’s PlayStation 3 is, hoeft de Japanse afdeling van Sony Computer Entertainment niets te vrezen. Een woordvoerder van Square Enix heeft namelijk bevestigd dat Final Fantasy XIII in Japan exclusief voor de PS3 zal blijven. Final Fantasy XIII zal dus alleen in Amerika en Europa het daglicht zien op de Xbox 360. Gezien in Japan de meeste RPG-fans rondlopen, is dit voor Microsoft toch wel slecht nieuws. Met Final Fantasy XIII kon Microsoft namelijk in Japan eindelijk de Xbox 360 van de grond krijgen. De verkoopcijfers van de Xbox 360 in Japan zijn namelijk ronduit dramatisch te noemen.

De Xbox 360-versie van Final Fantasy XIII werd gisteren tijdens de E3-persconferentie van Microsoft onder luid applaus aangekondigd. Het nieuws dat Final Fantasy XIII nu zowel op de PS3 als de Xbox 360 zal gaan verschijnen leverde Square Enix ook heugelijk nieuws op. De aankondiging heeft er namelijk voor gezorgd dat de aandelen van Square Enix gisteren met 5,2 procent gestegen zijn. Uiteindelijk sloot Square Enix de beursdag af met een winst van 3250 yen per aandeel. Dit is tevens de grootste winst sinds 22 mei jongs leden.