Square Enix kondigt nieuwe delen Final Fantasy aan

Square Enix heeft in Tokio twee nieuwe games uit de Final Fantasy-franchise aangekondigd. Het gaat om een game voor de Xbox 360 en PlayStation 3, de andere game is voor Sony’s PlayStation Portable bedoeld.

Square Enix kondigt nieuwe delen Final Fantasy aanFinal Fantasy XIII-2 is een direct vervolg op Final Fantasy XIII, welke vorig jaar uitkwam voor de consoles van Microsoft en Sony. De ontwikkeling wordt geleid door hetzelfde team dat ook verantwoordelijk was voor de voorganger van XIII-2. Hoe de verhaallijn van de nieuwe game in elkaar zit is nog onduidelijk, wel is bekend dat de hoofdrolspeler van XIII terug zal keren.

Voor de PSP werd Final Fantasy Type-0 aangekondigd. In principe kenden we deze game al, maar onder een andere naam. Final Fantasy Agito XIII werd initieel aangekondigd als een ‘Final Fantasy XIII voor de PSP’, maar de naam wordt dus wel gewijzigd. Square Enix zou ervoor hebben gekozen om de naam te wijzigen omdat de game te veel afwijkt van XIII voor de consoles. De game zal op twee UMD’s gedrukt worden. Ondanks de beperkte opslagruimte van UMD’s is dit de eerste game waarbij dit gebeurt.

Zowel Final Fantasy XIII-2 als Type-0 zullen uit worden gebracht in 2011 in Japan, een Europese datum is nog onbekend. Square heeft ook aangegeven dat Final Fantasy Versus XIII nog altijd in ontwikkeling is, exclusief voor de PlayStation 3.

Square Enix kondigt nieuwe delen Final Fantasy aan

Bron:Joystiq