1 min

Tags in dit artikel

Buitenspelen is bij kinderen nog steeds de meest favoriete bezigheid in de zomer. Maar consoles rukken steeds verder op, misschien wel door het slechte zomerweer dit jaar. Dit is gebleken uit een onderzoek dat mediawinkel Bol gehouden heeft onder 507 respondenten

Bij kinderen zijn draagbare consoles zoals de PlayStation Portable en de Nintendo DS het meest populair. 60 procent van de families neemt een draagbaar apparaat mee tijdens een autovakantie. Dit is een stijging van twintig procent ten opzichte van vorig jaar. Een derde neemt, uit principiële overwegingen, de handheld console niet mee.

Op deze handheld zijn vermaaksspellen het meest populair. Spellen zoals Braintraining vinden de kinderen het leukst om te spelen (41 procent), gevolgd door actiespellen (23 procent). Sportspellen kunnen slechts tien procent van de ondervraagde kinderen bekoren.

Als het om klassieke tijdsbestedingen gaat doen kinderen graag, naast buitenspelen, aan tekenen, bordspellen, kaarten en kleuren. Als het gaat om speciale vakantiecadeau’s geven ouders nog het meeste computerspelletjes, 46 procent. Leerzame spelletjes zijn in dit geval het meest populair. 25 procent geeft één of meerdere boeken.