1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Veel Wii-bezitters roepen al een hele tijd om meer opslagruimte voor de Wii. Nintendo zelf vond het tot op heden niet nodig, maar door de toenemende populariteit van Virtual Console en WiiWare-games ziet Nintendo nu in dat het gebrek aan opslagruimte inderdaad een probleem gaat vormen voor veel Wii-gamers.

Nintendo geeft hiermee voor het eerst toe dat de 512mb interne geheugen van de Wii niet genoeg is. Opvallend is dat een maand geleden marketing directeur van Nintendo of Europe Laurent Fisher nog verklaarde dat alleen ‘geeks en otaku’ degene zijn die in meer opslagruimte geïnteresseerd zijn. Maar nu de populariteit van VC en WiiWare-games in grote mate aan het toenemen zijn, ziet Nintendo in dat het gebrek aan opslagruimte een main-stream probleem gaat worden.

Tegenover MTV Multiplayer gaf Reggie Fils-Aime nogmaals aan dat Nintendo bezig is om een oplossing te vinden voor het gebrek aan opslagruimte. Voorlopig heeft Nintendo op dit gebied niets om aan te kondigen, maar ze zijn er hard mee bezig.