Electronic Arts, dat de laatste tijd vooral in het nieuws kwam vanwege haar interesse voor Take-Two, heeft bij het aankondigen van de resultaten van het eerste kwartaal van haar fiscale jaar voor een aangename verassing bij de aandeelhouders gezorgd.

De uitgever kon haar verkoop verdubbelen naar 804 miljoen dollar, terwijl het verlies beperkt bleef tot 95 miljoen dollar. EA wil tegen het einde van het fiscale jaar, dat is 31 maart voor EA, haar verkoop met 34 à 41 procent verhoogd zien tegenover vorig jaar. Het bedrijf geeft aan dat de goede cijfers die we dit kwartaal terugzien het gevolg zijn van de veranderingen die ze vorig jaar doorgevoerd hebben.

Het meest verrassend waren echter de verkoopcijfers van Battlefield Bad Company, dat maar liefst 1,6 miljoen keer verkocht werd voor Xbox 360 en Playstation 3. Het spel, dat ontwikkeld werd door DICE, kreeg in de reviews namelijk overwegend positieve scores, maar die lagen heel wat lager dan de verwachtingen van DICE en Electronic Arts, waardoor een eventuele opvolger in gevaar kwam. Deze verkoopcijfers garanderen echter de verdere ontwikkeling van het spel, hoewel daar officieel niets over bekend is.