1 min

Electronic Arts Inc. heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met 27 procent zien stijgen. De groei wordt toegeschreven aan de snel groeiende aanwezigheid van de spelontwikkelaar op de online markt.

Naast ‘digitale omzet’ afkomstig van online games reflecteren de kwartaalcijfers ook de goede prestaties van onder meer EA’s Fifa 10. Analisten stellen dat de spelontwikkelaar vooruitgang boekt in een periode waarin de traditionele verkoop van games via winkels steeds verder afneemt, en nieuwe ontwikkelingen, zoals social gaming in opkomst zijn.

Het softwarebedrijf, gevestigd in Redwood City, Californië, genereerde in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 815 miljoen dollar aan inkomsten, een forse stijging vergeleken met de 644 miljoen dollar in het jaar ervoor. In Q1 dat eindigde op 30 juni boekte het bedrijf een winst van 96 miljoen dollar, waar het in dezelfde periode van het jaar ervoor 234 miljoen dollar verlies draaide.

EA liet weten dat opbrengst afkomstig van online distributiekanalen goed was voor 22 procent van de totale inkomsten.

Afgelopen november betaalde Electronic Arts 400 miljoen dollar voor Playfish, een online spelontwikkelaar. EA verwacht dat de digitale inkomsten voor het fiscale jaar ongeveer met 30 procent zal stijgen, naar 750 miljoen dollar.