min

Tags in dit artikel

, , , ,

Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft aangekondigd dat het, tegen betaling, draadloos internet gaat aanbieden op alle binnenlandse vluchten. Volgend jaar moet de hele binnenlandse vloot gereed zijn om deze toegang te kunnen bieden.

Delta gaat gebruik maken van de Gogo-dienst aangeboden door Aircell. Deze verzend data over een dedicated mobiel netwerk dat van de grond zal uitzenden. De prijzen voor deze dienst zijn ook al bekend. Delta vraagt tien dollar voor vluchten korter dan drie uur en dertien dollar voor langere vluchten.

Omdat luchtreizigers al gewend zijn om te betalen voor het gebruik van bijvoorbeeld hotspots zullen ze volgens Aircell eerder bereid zijn te betalen voor dit soort diensten dan voor bijvoorbeeld een deken of kussen aan boord van een vliegtuig.

Ondanks dat Aircell claimt dat het draadloze systeem gedurende een nacht kan worden geïnstalleerd neemt Delta Air Lines toch een jaar de tijd om de hele vloot uit te rusten met dit systeem.

In eerste instantie wordt Gogo geïnstalleerd in Delta’s 133 MD-80 en MD-90 vliegtuigen. In de eerste helft van 2009 worden ook tweehonderd overige vliegtuigen van het systeem voorzien. In de zomer van 2009 kan in de volledige binnenlandse Delta-vloot worden gesurfd, gemaild en gechat.

In totaal zullen meer dan 330 vliegtuigen worden uitgerust voor volgende zomer, maar misschien eerder. In de herfst zullen de eerste vliegtuigen gereed zijn.

"Onze klanten vroegen om in-flight connectiviteit, en ons antwoord is de onthulling van het meest uitgebreide Wi-Fi netwerk in de lucht", zegt Delta-CEO Richard Anderson.