KLM heeft een deal gesloten met Gogo om alle langeafstandsvliegtuigen van de KLM te voorzien van WiFi-internettoegang. De nieuwe Boeing dreamliners die KLM vorig jaar en dit jaar in gebruik heeft genomen en nog gaat nemen zijn al voorzien van internet, maar de bestaande vloot moet worden aangepast. Vanaf 2017 moeten alle vliegtuigen voorzien zijn van internet.

KLM begint met het toepassen van internet op vliegtuigen die worden ingezet op lange afstanden, daarbij moet worden gedacht aan alle vluchten buiten Europa. Alle vliegtuigen in de KLM-vloot die buiten Europa vliegen moeten in 2017 beschikken over een internetverbinding. De passagiers kunnen verbinding maken met een accesspoint aan boord en vervolgens toegang krijgen tot het internet. Dit gaat 19,95 euro kosten voor de gehele vlucht of 10,95 euro voor een uur.

KLM heeft een overeenkomst gesloten met Gogo, een bedrijf waar Techzine vorig jaar kennis mee heeft gemaakt en toevallig een uitgebreid artikel over heeft geschreven. Hierdoor weten we dat de verbinding per vliegtuig minimaal 70 Mbit/s zal zijn. Het kan echter ook zijn dat Gogo inmiddels al een nieuwe versie klaar heeft staan met een nog hogere snelheid.

Het vliegtuig wordt voorzien van een schotel op het dak en die maakt op zijn beurt verbinding met satellieten rond de aarde en op die manier komt er een internetverbinding tot stand. Geen goedkope manier dus om een verbinding te maken, maar hiermee behoort (bruikbaar) internet in het vliegtuig wel tot de mogelijkheden.