1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In Japan zal Final Fantasy XIII exclusief voor de PlayStation 3 blijven. Maar dat wil niet zeggen dat het ook geldt voor de rest van Azië. Microsoft heeft namelijk bevestigd dat Final Fantasy XIII in Taiwan zal verschijnen.

Afgelopen E3 werd met grote verrassing aangekondigd dat Final Fantasy XIII in Amerika en Europa ook op de Xbox 360 zal gaan verschijnen. Er werd echter niets gezegd over een release in de Aziatische landen. Later werd er bevestigd dat de game in Japan exclusief voor de PS3 zal blijven. Mede doordat de PS3 in Azië hetzelfde regio-code hebben, werd er ook vanuit gegaan dat de game in Azië exclusief voor de PlayStation 3 zal blijven.

Microsoft heeft echter nu bevestigd dat in Taiwan Final Fantasy XIII gewoon op de Xbox 360 zal gaan verschijnen. Er wordt nu dan ook druk gespeculeerd dat Japanse Xbox 360-bezitters via import toch de game op hun console kunnen spelen.

Square Enix heeft eerder al laten weten eerst de PlayStation 3-versie te willen afronden voordat ze met het poorten naar de Xbox 360 gaan beginnen. Toch zal de Xbox 360-versie in Amerika en Europa gelijktijdig met de PS3-versie uitgebracht worden. Het lijkt er dus op dat de PS3-versie van Final Fantasy XIII wordt achtergehouden totdat de Xbox 360-versie ook klaar is.