1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Internetwinkel Bol.com heeft hoge verwachtingen van zijn verkoop van tweedehands boeken. Het bedrijf verwacht dit jaar een miljoen tweedehands boeken te verkopen via de webwinkel. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2007.

Studenten blijken de meeste boeken te verkopen via de site. Zo merkt Bol.com dat het nieuwe studiejaar weer in aantocht is. Volgens marketingdirecteur Michel Schaeffer verwisselden er vorige maand 75.000 studieboeken via de webwinkel van eigenaar.

Sinds april 2007 is bol.com begonnen met de bemiddeling tussen boekliefhebbers. Iedereen kan zijn Nederlandse boeken aanbieden via de site, zolang ze maar een ISBN-nummer hebben. Ook zijn de verkopers helemaal vrij in de prijsbepaling.

De aangeboden artikelen komen naast de boeken te staan die in nieuwstaat verkeren. Zo kan de koper beslissen een nieuw exemplaar aan te schaffen voor de volle mep of een exemplaar met een ezelsoor te kopen.

Zo groeide het aantal aangeboden boeken van 722.000 tot 910.000 eerder deze week. Ook het aantal geregistreerde gebruikers steeg snel naar 80.000. Dit stond eerder nog op 61.000.

Ondanks deze goede aantallen is Bol.com niet de grootste aanbieder van tweedehands boeken. Boekwinkeltjes.nl heeft 2,6 miljoen titels in de aanbieding maar ook Marktplaats doet het goed met 575.000 aanbiedingen.