1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op Ameland is besloten om een wedstrijd uit te schrijven. Enkele game-designers en ontwikkelaars komen bij elkaar om een promotie-game voor Ameland te ontwikkelen. Degene die de best game maakt, wint.

Ameland heeft een schitterende natuur en dat wil de Friese gemeente graag onder de aandacht brengen: "En daarvoor kunnen we een studio inhuren, of er iets bijzonders van maken. Vandaar deze wedstrijd op een spectaculaire locatie", zegt Albert Sikkema, hoofd van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Ameland wil het groots aanpakken en heeft daarom besloten om niet alleen Nederlanders, maar ook andere mensen uit Europa mee te laten doen. Op die manier moet het resultaat representatief worden. "Een van hen is de bekende designer Scott Spencer; ontwerper van de game-Yoda voor een van de Star Wars-titels", legt Sikkema uit. "Met tal van unieke workshops en lezingen, maken we er trouwens meteen een complete conferentie van, gericht op jong talent uit de gameswereld."

Een team bestaat uit vier tot vijf personen, die begeleiding krijgen van een expert. Men krijgt slechts enkele dagen de tijd om de game te ontwikkelen. "Het resultaat van deze race tegen de klok, moet een game zijn die iedereen kan spelen. Een zogenaamde ‘casual game’, een spelletje zoals driekwart van Nederland dat wel eens op internet speelt."