1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sun Microsystems, het bedrijf bekend van onder andere de programmeertaal Java en het besturingssysteem Solaris, heeft gisteren een nieuwe website aan het licht gebracht. Project Kenai, zoals de site heet, is een nieuwe ontwikkelsite voor opensource-projecten.

De website draait al sinds vorige week vrijdag maar Sun kwam gisteren pas met de aankondiging van de site naar buiten. De site huisvest nu vooral opensource-projecten van Sun zelf, zoals xVM Server en JRuby, maar de site is niet exclusief voor Sun-projecten.

Sun zegt de site gemaakt te hebben omdat ze het zelf nodig hadden maar dat het open is voor de gehele wereld. Sun zegt geen gebruik te maken van bestaande sites omdat ze een plaats nodig hebben voor hun grote hoeveelheid opensource-projecten waar ze zelf de controle over hebben. Iedereen kan gebruik maken van de site maar om een nieuw project aan te maken heb je een uitnodiging nodig, deze uitnodigingen zijn onder andere verkrijgbaar bij Sun-employee Tim Bray.

Volgens een hoofdleider van het Kanai-project, Nick Sieger, worden er nog een hoop nieuwe mogelijkheden op de korte termijn toegevoegd aan de site zodat het bruikbaar is voor dagelijkse ontwikkeling door studenten en opensource-projecten. Onder de mogelijkheden die nog komen vallen onder andere de hosting van binaire-bestanden voor project-downloads, JIRA als een issue-tracking optie en Git als optie voor het beheren van revisies en broncode.