1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De fervente Xbox Live-gamers zullen het al gehoord hebben, maar komende maandag is de online dienst van Microsoft grote tijd offline vanwege onderhouds- en upgradewerkzaamheden.

Vanaf negen uur ’s maandagochtend gaat Xbox Live offline, alsmede het persoonlijke gedeelte van de Xbox Live-website. Het forum van Xbox.com zal gedurende de werkzaamheden op read-only worden gezet. Hoe lang de werkzaamheden precies gaan duren is niet bekend, maar volgens Microsoft gaat het maximaal 24 uur duren.

Volgens ‘Major Nelson’, een Microsoft-medewerker die een weblog bijhoudt over alle zaken rond Xbox en Xbox Live, zijn de werkzaamheden nodig om de servers en software van Microsoft klaar te stomen voor de grote Xbox 360-update die in november dit jaar gelanceerd wordt en de 360 een groot aantal nieuwe features zal geven, waaronder een compleet nieuwe interface.

Hoewel er direct geruchten gingen dat de grote update deze maandag zou gaan plaatsvinden, benadrukt Major Nelson dat er niets veranderd zal zijn als Xbox Live weer online komt.