2min

Tags in dit artikel

, , ,

De levensspan van de originele Xbox is ingekort door de keuze van Microsoft om de stekker uit de Xbox Live functie te trekken. De toch -in enige mate- nog steeds gebruikte online functie, waarop onder andere spellen als Halo 2 en Crimson Skies nog steeds veel gespeeld worden, zal teniet gedaan worden.

Het besluit werd bekendgemaakt op de weblog van Larry Hryb. De Xbox community manager, ook wel bekend als Major Nelson meldt dat vanaf 15 april de originele Xbox-spelcomputers niet meer in staat zullen zijn verbinding te maken met het online netwerk. Ook zullen de spellen die backwards-compatible zijn niet meer via de Xbox360 online gespeeld kunnen worden. De mogelijkheid om singleplayer en lokale multiplayer games te spelen blijft voortbestaan op beide Xbox-varianten.

De belangrijkste reden, zo meldt Microsoft, zijn de binnenkort te verschijnen updates / patches voor het online netwerk. Deze zouden niet compatible zijn met de originele Xbox. Het gerucht gaat rond dat het niet zozeer moeilijk of onmogelijk zou zijn om te zorgen dat Xbox Live op de originele Xbox zou kunnen blijven voortbestaan, maar dat Microsoft geen tijd en geld wil steken in een product dat langzamerhand zijn ondergang nadert.

De Live-dienst in Nederland, die op 14 maart 2003 operationeel werd zal z’n 7 jaar dienst gedaan hebben. Beschouwt als een van de belangrijkste succesfactoren voor de Xbox en Xbox360, met vandaag de dag meer dan 23 miljoen gebruikers zal Xbox Live vanaf 15 april alleen nog beschikbaar zijn op de Xbox360. Microsoft moedigt hiermee ook de mensen die nog geen nieuwe generatie console hebben om te upgraden.