2min

Google Cloud richt een team op voor het Web3-ecosysteem. Het team gaat blockchaintechnologie ontwikkelen en aandacht creëren voor crypto-gerelateerde oplossingen.

Volgens CNBC vragen steeds meer klanten van Google Cloud naar ondersteuning voor Web3-technologie. Vandaar richt de public cloudgigant een specialistisch team op. Web3 is een verzamelnaam voor verschillende blockchaintechnologieën die uiteindelijk tot een nieuwe versie van het internet moeten leiden. Dergelijke technologieën zijn flink in opkomst. Google hoopt een graantje mee te pikken.

Ontwikkeling backend-diensten

Het nieuwe team zal back-end-diensten ontwikkelen die klanten helpen bij het ontwikkelen van Web3-technologie. Deze diensten moeten er onder andere voor zorgen dat ontwikkelaars makkelijker data uit blockchains kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met een backend voor blockchain nodes en de de verwerking van transacties.

Daarnaast moeten de aankomende oplossingen bestaande technologieën ondersteunen. Denk hierbij aan support van Firebase, een oplossing voor het ontwikkelen, beheren en onderhouden van mobiele applicaties.

Het nieuwe team staat onder leiding van James Tromans, technical director bij Google Cloud. Andere teamleden hebben volgens Google direct te maken met huidige Web3-ontwikkelingen. De releasedatum van de eerste oplossingen is onbekend. Daarnaast weten we niet of Google de oplossingen via Google Cloud gaat leveren, of eveneens on-premises beschikbaar maakt.

Andere Google Cloud initiatieven

Onlangs richtte Google Cloud een werkgroep voor ‘digital assets’ en andere blockchain-initiatieven op. Ook dit team richt zich op producten die grote klanten ondersteunen bij blockchaintechnologieën, waaronder de implementatie van cryptovaluta als betalingsmiddel voor clouddiensten. Google neemt de trend serieus.

Tip: Wat is Web3? Wat moeten we ermee? Heeft het kans van slagen?