1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft zijn promotieprogramma, Lucky Search, ook in Nederland gestart. In de Verenigde Staten had Microsoft al eerder een soortgelijk promotieprogramma gestart, daar heet het ‘Cash Back’. Het programma beloont gebruikers van de Windows Live-zoekmachine met te winnen prijzen.

De prijzen die Microsoft weggeeft variëren van waardecheques tot laptops. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is te zoeken via Lucky Search of MSN.nl. Microsoft heeft dan ook een gelijknamig domein geregistreerd, te weten LuckySearch.nl.

Microsoft startte een soortgelijke actie al eerder in de Verenigde Staten, onder de naam Cash Back. Hiermee kunnen gebruikers geld verdienen door te zoeken met Microsofts zoekmachine, Microsoft deelt namelijk de advertentieopbrengsten. De consument kan met het Cash Back-programma aankopen doen via de Windows Live-zoekmachine en vervolgens kortingen krijgen.

Microsofts zoekmachine is overigens al een vrij grote speler op de Nederlandse markt, met ongeveer 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand heeft de zoekmachine een tweede positie vergaard op de statistieken. Google staat onbetwist bovenaan.