Feebs, een videosite voor ICT’ers en professionals, komt als eerste in Nederland met hd-video’s. Tijdens de lancering in februari kwam Feebs als eerste met H264-video’s in Nederland, er werd toen al aangekondigd dat de ambities voor inhoud en kwaliteit hoog liggen, daarom is nu de tijd aangebroken voor de volgende fase en komt Feebs met HD-video’s (720p).

Feebs doet het goed in Nederland tussen alle videosites die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten en groeit elke maand weer opnieuw. Feebs heeft altijd de ambitie gehad om de inhoud en de kwaliteit hoog te houden. "Gebruikers verwachten dat ook van je en om aan de stijgende vraag van kwaliteit te voldoen heeft Feebs besloten om als eerste hd-video’s in Nederland aan te bieden. De video’s worden nu nog aangeboden in 720p-formaat. De toekomst zal ons gaan leren of dit slechts het begin is of dat het nog beter kan. In elk geval is dit het maximaal haalbare op dit moment," aldus Coen van Eenbergen, directeur van Dolphin-IS, het bedrijf achter Feebs.

Helaas kan Feebs niet alle video’s tonen in hd-formaat, dit is nog steeds afhankelijk van het beschikbare bronmateriaal. Als het bronmateriaal goed genoeg is, wordt er een hd-video van gemaakt. Op dit moment heeft Feebs al iets meer dan 300 video’s in hd-formaat.

Om de hd-video’s netjes te kunnen tonen in de website heeft Feebs enkele maanden geleden het sitedesign en de layout aangepast om de gebruikers alvast te laten wennen. We hebben namelijk de volledige paginabreedte nodig om zo’n hd-video te tonen. Als je de keus maakt om hd-video’s aan te bieden, moet je ook zorgen dat ze goed kunnen worden bekeken. Dus niet in een klein lullig videoschermpje want daar zit de gebruiker niet op te wachten. De normale Feebs-player is al een stuk groter dan gebruikers gewend zijn van andere videosites, maar de hd-player is bijna net zo breed als de pagina (960x540px).

Echter blijft er maar één manier om te bewijzen dat de kwaliteit ook zo hoog is en dat is natuurlijk door zelf te kijken.