min

Tags in dit artikel

, , , , ,

AT&T, in de Verenigde Staten de grootste Internet Service Provider (ISP), gaat in de Amerikaanse staat Nevada proeven doen om te zien hoe ze het dataverkeer van gebruikers kunnen limiteren.

In de stad Reno zullen de eerste proeven beginnen en mochten deze slagen zal het uitgebreid worden naar andere steden. Steeds meer providers in de VS stellen limieten aan de hoeveelheid data die gebruikers kunnen overhevelen.

Volgens woordvoerder Michael Coe gebruiken vijf procent van de AT&T-klanten ongeveer 50 procent van alle beschikbare capaciteit. Maar de beperkingen zijn slechts experimenteel. Ook zijn niet alle bedrijven het eens over de manier welke limieten er moeten komen en de prijs die gebruikers moeten betalen als ze over hun limiet heengaan.

Deze maand zal de provider beginnen met de downloadlimiet te stellen op twintig gigabyte per maand voor gebruikers van de langzaamste verbinding (768 Kbps per seconde). Gebruikers met een 10 Mbit-abonnement krijgen pas sancties nadat ze 150 gigabyte aan data per maand verstoken.

"Dit is een voorlopige stap om het juiste model te vinden om deze trend aan te pakken", Aldus Coe. Voor het eind van het jaar is het mogelijk dat al een nieuw gebied aan de test zal worden toegevoegd.