2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De financiële crisis slaat ook toe op de Amerikaanse IT-markt. De salarissen van IT’ers in Amerika zijn in het derde kwartaal van dit jaar gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Yoh Services, een onderzoeksbureau uit Philadelphia, heeft onderzoek gedaan naar de salarisen van IT’ers. De cijfers van het onderzoeksbureau tonen aan dat de gemiddelde salarissen van IT’ers in het begin van het derde kwartaal nog met twee procent stegen, maar toen de aandelenkoersen in Amerika daalden en negatief financieel nieuws zich opstapelde ging deze groei achteruit. Aan het einde van het derde kwartaal lag het gemiddelde salaris zo’n zes procent lager dan waar vorig jaar in het derde kwartaal sprake van was.

Yoh Services is een onderzoeksbureau dat de Amerikaanse lonen van de luchtvaart-, manufacturing-, engineering-, telecom-, nutsbedrijven- en IT-sectoren in de gaten houdt. Al deze cijfers samen vormen de Index of Technology Wages. Dit is een index van Yoh Services die per kwartaal gepubliceerd wordt. Uit deze cijfers van de Index of Technology Wages blijkt volgens het bedrijf dat de lonen in Amerika dit jaar niet meer zullen gaan stijgen. Op dit moment zijn de lonen aan het dalen en dat blijft volgens het bedrijf gebeuren tot het einde van dit jaar. Yoh Services verwacht dat de lonen in het nieuwe jaar beter gestabiliseerd zullen zijn.

Yoh Services heeft niet alleen de salarissen onderzocht, maar er is ook gekeken naar IT-banen die het op dit moment goed doen in Amerika. Volgens Yoh Services gaat het met de volgende banen goed: embedded software engineer, .Net ontwikkelaar, SAP Consultant, Oracle database administrator en Java ontwikkelaar.