2min

Tags in dit artikel

,

Uit een onderzoek van IT Job Board.nl blijkt dat zeventig procent van alle ondervraagde IT-werknemers van mening is dat hun baan invloed uitoefent op de gezondheid. Van deze groep is tachtig procent van mening dat deze invloed negatief is.

Twintig procent is dus van mening dat de baan de gezondheid positief beïnvloed. Het hoge percentage van respondenten dat meent dat hun baan een negatieve invloed heeft op hun gezondheid, is opvallend. Dat komt omdat deze groep mensen wel aangeeft dat de werkgever wel degelijk investeert in gezondheidsmaatregelen. Ook geven deze respondenten aan dat hun organisatie de werkplek inzet om een gezonde levensstijl te bevorderen, dat zei 7,3 procent. Bijna negen procent geeft aan dat werkgevers wel een controlerende rol beoefenen. Zo stimuleert de baas wel om terug aan het werk te gaan.

Meer dan zeventien procent van de ondervraagden geeft aan dat de baas een sportabonnement aanbied bij een fitness-club. Bij 5,3 procent van de werkgevers worden cursussen gegeven op het gebied van gezondheid en veiligheid, tien procent biedt fruit en sapjes op de werkvloer aan.

Ondanks dat het personeel aangeeft dat de baan invloed heeft op de gezondheid blijft het ziekteverzuim laag. Meer dan de helft, 58 procent, geeft aan slechts drie dagen of minder per jaar ziek te zijn. 16,7 procent meldt zich zeven of meer dagen per jaar ziek. Drie procent is vier tot zes dagen ziek; de rest langer.

IT Job Board ondervroeg IT-personeel die opzoek is naar een nieuwe baan, of geabonneerd is op de nieuwsbrief. Het betreft gespecialiseerd IT-personeel.