1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Computerfabrikant HP heeft laten weten dat het per 15 december een zakelijke desktopcomputer gaat leveren waarop Novells SUSE Linux Enterprise Desktop geïnstalleerd is. Het gaat om de Compaq dc5850.

De dc5850 was al leverbaar met diverse Windows Vista-edities of FreeDOS en de potentiële kope kan alleen kiezen uit een aantal AMD-processors, waaronder de Sempron, Athlon X2 en Phenom X3. Verder kan er 512MB tot 2GB aan DDR2-geheugen geconfigureerd worden en kan er in plaats van de standaard AMD Radeon 3100 grafisch chip gekozen worden tussen een NVIDIA GeForice 8400 GS of een ATI Radeon HD 2400 XT. Uiteraard is er ook ruime keuze aan harde schijven en optische stations. Zaken als audio en netwerk zijn geïntegreerd, een logische keuze voor een zakelijke desktop.

Maar zoals gezegd kan het systeem vanaf 15 december ook met SUSE Linux Enterprise Desktop geleverd worden, waar HP overigens geen extra kosten voor in rekening brengt. Om de desktop ook interessant te maken voor het onderwijs werken HP en Novell verder samen aan een repository van meer dan 40 applicaties, waaronder reken- en taalspelletjes voor leerlingen en administratie- en lesapplicaties voor leraren. Zakelijke gebruikers worden in principe al ruim in hun behoeftes voorzien door OpenOffice.org, een internetbrowser, diverse multimedia- en mailapplicaties die standaard met SUSE Linux Enterprise Desktop worden meegeleverd.

De dc5850 heeft een vanaf prijs van 519 dollar en dat loopt uiteraard op als er voor betere specificaties gekozen wordt.