1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft gisteravond alweer de zesde grote update voor de laatste versie van het Mac OS X-besturingssysteem gelanceerd.

Versie 10.5.6 bevat volgens Apple ‘algemene oplossingen voor problemen in het besturingssysteem die de stabiliteit, de compatibiliteit en de beveiliging van uw Mac vergroten’. Concreet betekent dat updates voor onder andere Adresboek, Airport, iChat, Mail en Time Machine

Het synchroniseren van Adresboek naar een iPhone of andere applicaties en apparaten is bijvoorbeeld verbeterd en ook de veel gehoorde klacht van onbetrouwbare airport-verbindingen in grote netwerken is volgens Apple met deze update opgelost. Daarnaast heeft Mail weer enkele verbeteringen ondergaan en is de algemene performance voor gaming verbeterd.

De lijst is nog wat langer, maar meest in het oog springend zijn wel de verbeteringen aan MobileMe, Apples webbased synchronisatieservice voor Mac OS X en Windows. Contactpersonen, kalenders en bookmarks synchroniseren met deze update binnen één minuut, hetgeen veel lijkt op de eerder beloofde push-technologie.

Keerzijde aan de update, zo is inmiddels bekend geworden, is voor rekening van de iPhone-jailbreakers. Doordat Apple de USB kernel extensions geüpdatet heeft, worden de welbekende jailbreak-applicaties als Pwnage en QuickPwn tegengewerkt. Een workaround is door de makers van de applicaties al beschikbaar gesteld.