1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ofschoon Apple dit jaar een nieuwe versie van Mac OS X gaat uitbrengen, kan de huidige versie van het besturingssysteem, Leopard, binnenkort nog een zevende update verwachten.

Apple stelde deze week aan de vaste groep ontwikkelaars een eerste testversie van de 10.5.7-update beschikbaar. Deze bevat nu al zo’n 70 bugfixes, die voornamelijk gericht zijn op verbeteringen van synchronisatie binnen het besturingssysteem zoals Mail, Adresboek en de systeemvoorkeuren. Ook voorziet de update in oplossingen voor netwerkproblemen.

Daarnaast richting de update zich naar verluidt ook op problemen met de grafische stuurprogramma’s, Time Machine, printservice, schermdeling, MobileMe-synchronisatie, AirPort, tekstservices en tot slot iCal. Ook is in de update een probleem met de Safari-webbrowser verholpen waarbij bepaalde typen cookies niet werden geaccepteerd.

Apple waarschuwde ontwikkelaars dat de onlangs vrijgegeven publieke bèta van Safari 4 niet werkt onder Mac OS X 10.5.7, hiervoor is voorlopig Mac OS X 10.5.6 vereist die de softwaremaker op 15 december vorig jaar vrijgaf.

Naar verwachting kunnen we de zevende update voor Mac OS X Leopard sinds de lancering in oktober 2007 binnen enkele maanden verwachten. De release zal ongetwijfeld vooraf worden gegaan door een hele serie extra testversies.