2min

Tags in dit artikel

, , ,

PC Tools heeft een lijst vrijgegeven met de vijf meest ‘erge’ blunders van hackers, crackers of script-kiddies. De lijst begint met de aanval op een forum voor epilepsie-patiënten.

PC Tools heeft ook een verwachting voor het volgende jaar uitgesproken. De beveiligingsspecialist verwacht dat er veel ingespeeld zal worden op de kredietcrisis en clickjacking, het stelen van een identiteit, zal ook steeds populairder worden onder cybercriminelen.

5: Hackers breken in op website Epilepsie Foundation

Zoals ook op Techzine te lezen was, heeft in maart een groep hackers een forum voor epilepsiepatiënten aangevallen. De hackers hebben het forum voorzien van allerlei felle kleuren, dat aanvallen oproept bij epilepsiepatiënten.

4. NASA kondigt aan dat laptops zijn besmet met malware

In augustus van dit jaar moest de NASA een blunder toegeven. De laptops die ingezet werden in het ISS-ruimtestation waren besmet met malware, bedoeld om informatie te achterhalen. Het was overigens niet de eerste keer dat de NASA te maken had met malware, eerder dit jaar raakten andere laptops ook al besmet. De besmetting verspreidde zich echter niet naar het centrale computerstelsel, omdat de laptops hier niet op aangesloten waren.

3. ‘Zwarte gat’-experiment gehackt

Delen van het computernetwerk van de dit jaar geopende deeltjesversneller van CERN hebben de aanvallen van een groep Griekse hackers niet overleefd. De groep, die zichzelf het ‘Griekse beveiligingsteam’ noemt, hackten het netwerk en publiceerden berichten die de spot dreven met de beveiliging van het netwerk.

2. Beroemdheden gehackt

Een aantal beroemdheden kregen te maken met een gekraakt e-mail-account. Zo werd het Gmail-account van Miley Cyrus gehackt, de hacker plaatste vervolgens een aantal persoonlijke foto’s op het internet die hij in de mailbox gevonden had, De hacker gaf vervolgens aan interviews te willen geven over hoe hij het Gmail-account had gehackt, maar hij werd opgepakt. Hij is nog niet vervolgd.

Ook het Yahoo-account van Sarah Palin moest eraan geloven. Een hacker gebruikte een password-cracker om het account te kraken en korte tijd later verschenen er screenshots van de mailtjes in Palins mailbox op het internet, maar ook plaatste hij contactgegevens en familiefoto’s op het internet. Justitie werkt momenteel aan een onderzoek naar deze twintigjarige hacker.

1. Fout in internetinfrastructuur ontdekt

Een beveiligingsconsultant en onderzoeker van IOActive ontdekte een grove fout in de infrastructuur van het internet. Door deze fout kunnen nietsvermoedende internetgebruikers doorgestuurd worden naar websites die ze eigenlijk niet willen bezoeken. Ook maakte de fout het mogelijk om e-mails te onderscheppen. Omdat de fout werd ontdekt in een netwerk van servers (DNS), moesten grote partijen als Microsoft, Cisco Systems softwarepatches uitbrengen.

"Aangezien online bedreigingen steeds uitgebreider en gevaarlijker worden, moeten leveranciers van beveiligingssoftware geavanceerdere technieken inzetten om de consument goed te beveiligen", zegt Michael Greene, vice-president Product Strategy bij PC Tools. "De beveiligingsproducten van PC Tools bieden een technologie die gebaseerd is op gedrag en bieden bescherming tegen zowel bekende als onbekende online bedreigingen. Voor optimale bescherming kunnen consumenten het beste werken met op gedrag gebaseerde software."