1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hackers hebben een epilepsie-forum gehackt. Dit forum werd druk bezocht door epilepsiepatiënten. Hackers hebben geprobeerd, door het hacken van dit forum, patiënten een epileptische aanval te laten krijgen.

Het forum werd na twaalf uur weer hersteld, desondanks zijn er genoeg mensen die de hack gezien hebben. De hackers hadden een Javascript aangezet, dat heel snel allerlei afbeeldingen voorbij liet flitsen. Dit zorgde ervoor dat sommige bezoekers een ernstige migraine-aanval kregen of zelfs een epileptische-aanval.

Wereldwijd hebben ongeveer vijftig miljoen mensen epilepsie. Hiervan is ongeveer drie procent erg gevoelig voor afbeeldingen, dat de aanval serieus fysieke schade heeft toegebracht bij mensen is dus niet onlogisch.

Men denkt dat de groep ‘Anomymous’ erachter zit, maar dat is niet zeker. Deze groep heeft al eerder de website van een kerk gehackt. Dit is waarschijnlijk de eerste aanval waarbij hackers het op de mensen zelf gemunt hebben, hackers wilden de bezoekers fysiek schade toebrengen.