2min

Tags in dit artikel

, , ,

Arris heeft bekend gemaakt dat Ziggo een partij Arris modems heeft besteld. Om hoeveel modems het gaat is niet bekend, maar bekend is wel dat Ziggo de modems wil gaan gebruiken om de snelheid van haar internet omhoog te schroeven.

De huidige modems die Ziggo levert, leveren ondersteuning voor docsis 2.0. Een verouderd protocol, want inmiddels is ook docsis 3.0 uit. De nieuwe modems van Arris leveren ook ondersteuning voor versie 3.0. Docsis staat voor Data Over Cable Service Interface Specification en zorgt voor de data die over de kabel moet. Een groot deel van de snelheid wordt dus hier bepaald. In theorie kan men met versie 3.0 ongeveer 120Mbps halen, of dit in de praktijk ook te behalen valt, valt echter nog te bezien. Ziggo meldt al wel dat haar netwerk inmiddels 100Mbps aan kan.

Arris heeft bekend gemaakt dat de geleverde modems van het typenummer TM702 zullen zijn. Deze partij modems hebben ondersteuning tot 160mbps, maar Ziggo gaat deze snelheid waarschijnlijk nog niet bieden. De modem heeft verder ondersteuning voor VoIP-lijnen. Uit de technische gegevens van de modem blijkt ook dat de modem ondersteuning heeft voor een accu. De lithium-ion-batterij kan vervolgens vier tot acht uur back-up bieden wanneer de stroom het begeeft. Op die manier werken de telefoonlijnen alsnog.

"Door de grote concurrentie in dit gebied van de wereld moeten we onze klant het beste bieden op het gebied van internet & telefonie," aldus Ziggo CTO Paul Hendriks, "Arris is koploper op het gebied van docsis-integratie en daardoor denken wij dat het goed is om in zee te gaan met deze partij."

"We zijn blij dat we Ziggo mogen voorzien van modems en willen de internetprovider bijstaan in haar concurrentiestrijd met andere aanbieders," aldus Claudio Cerioli, Senior Vice President, International Sales bij Arris. "Met behulp van de docsis 3.0 modem moet Ziggo in staat zijn om haar klanten te voorzien van een goede router."