1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds de format-oorlog tussen HD DVD en Blu-ray voorbij is, met Blu-ray als winnaar, heeft men zich afgevraagd waarom er geen Blu-ray add-on voor de X360 uitkomt. Microsoft doet uit de doeken waarom er geen add-on is.

Als eerste is het volgens Bach, de president van de afdeling Entertainment & Devices, niet een functie waar er veel vraag naar is. Wanneer er feedback gevraagd wordt van de klanten staat een Blu-ray add-on nagenoeg onderaan de lijst.

Als tweede reden geeft Blu-ray geen duidelijke toevoeging in de Xbox-ervaring. Hier wordt specifiek het gamen mee bedoeld en developers kunnen niet ineens spellen op Blu-ray gaan uitbrengen. Daarmee zouden ze namelijk 28 miljoen mensen in de kou laten staan en het is niet de bedoeling dat een add-on verplicht zou moeten worden. Blu-Ray helpt de console niet voor het gamen, Microsoft vindt dat een punt dat vrij hoog in de lijst staat.

Als laatste wordt er als reden gegeven dat Blu-ray duur is. Bach vertelt: "Even voor de duidelijkheid, het scenario is het volgende: ik ga iets aan het product toevoegen dat de kosten verhoogt, waardoor de prijs omhoog gaat, de consument vraagt er niet om en daarnaast kunnen mijn game-ontwikkelaars er geen gebruik van maken."