1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google werkt aan functies om de zoekresultaten te manipuleren. Door middel van de functies kan een gebruiker een lijst aanleggen met websites die hij graag bovenaan ziet verschijnen.

Google’s nieuwste functie zorgt ervoor dat gebruikers zelf kunnen kiezen welke website ze graag bovenaan wil hebben. Wanneer men bijvoorbeeld graag direct naar Wikipedia toe wil kan er gekozen worden om Wikipedia in deze lijst op te nemen, wanneer er dan een resultaat is op het zoekwoord op de website Wikipedia zal deze verder bovenaan worden weergegeven.

De nieuwe feature omvat echter niet alleen functies waarbij de gebruiker de lijst zelf aanlegt. Google werkt ook aan een mogelijkheid waarbij er gekeken wordt welke websites het meest bezocht zijn, deze wordt dan bovenaan weergegeven.

Later kan het zo zijn dat Google de lijsten gaat inzetten voor algemene verbetering. Wanneer men de lijst dan samenstelt geldt deze niet alleen voor hem, maar ook voor iedere andere gebruiker. Op die manier hoopt Google betere zoekresultaten te krijgen.

De nieuwe functie wordt geleverd in Google SearchWiki, een dienst van Google die al langer manipulatie van de zoekresultaten toestaat. Deze dienst werkt overigens alleen wanneer men ingelogd is met zijn of haar Google-account en is volledig gebruiker-afhankelijk.