1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft werkt mogelijk aan een software-center, een applicatie in het configuratiescherm van Windows die net als Linux-distributies hebben, het toestaan om heel gemakkelijk applicaties toe te voegen.

Diverse bèta-testers van Windows 7 hebben aangegeven dat er een naamswijziging is binnen het configuratiescherm, de optie ‘Add en remove software’ is omgedoopt tot ‘Programs en Features’, zo laten bèta-testers weten. Dat is niet de enige reden waarom men denkt dat er een dergelijke feature in Windows komt, Microsoft heeft namelijk ook een enquête uitgestuurd die vragen heeft met betrekking tot deze omdoping.

De mogelijke nieuwe feature in Windows zorgt ervoor dat men gemakkelijker haar software kan beheren. In Linux-distributies is dit al langer mogelijk, daaraan kan men veelal via de optie nieuwe applicaties toevoegen. Ook mogelijk is om via de optie applicaties te verwijderen of te veranderen. In Ubuntu heet het programma bijvoorbeeld Synaptic.

Het zijn nog maar geruchten, Microsoft heeft nog niets daadwerkelijk toegegeven. Diverse mensen zitten wel te wachten op de feature, maar is ook interessant voor andere bedrijven. Het is namelijk toch weer een reclame vorm. Microsoft zal wel veel met andere bedrijven moeten spreken, mocht er een dergelijke applicatie komen. Of hij komt en wanneer hij dan komt, is nog niet bekend.