1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twitter heeft een totale waarde van 250 miljoen dollar, zo blijkt uit een verslag TechCrunch. Met deze waarde zou elke Twitteraar goed zijn voor een aandeel van 62,50 dollar.

Hoe men aan deze cijfers is gekomen is niet bekend. Er is enkel bekend dat investeerders deze cijfers aanhouden als leidraad bij overnamegesprekken. Hoe en of er iemand van profiteert is eveneens niet bekend.

De cijfers worden enkel gebruikt bij de overnamegesprekken die Twitter momenteel aan het voeren is. De cijfers, 250 miljoen dollar als totale waarde en 62,50 dollar dat elke Twitteraar waard is, zijn cijfers die door diverse bronnen bevestigt zijn, zo stelt TechCrunch.

Twitter is momenteel druk aan het overleggen wat betreft haar financiën, omdat de website weer wat adem wil kunnen halen. De liquide zijn bijna op, het sponsorbedrag van investeerder IVP lijkt ook op te gaan.

Half oktober telde Twitter ongeveer 3,2 miljoen gebruikers. Twee maanden later bleek uit een andere peiling dat het gebruikersaantal waarschijnlijk tussen de vier en vijf miljoen lag. Marktonderzoeker Hitwase concludeert dat de kleinste gebruikersgroep binnen Twitter jongeren zijn. De meeste gebruikers zijn tussen de 25 en 34 jaar oud.

Twitter heeft nog geen commentaar gegeven op de bovengenoemde cijfers en geruchten. In een eerdere ‘schooironde’ wist het bedrijf twintig miljoen op te halen, hoeveel daar nu nog van over en hoeveel procent van de aandelen in handen zijn van derde is nog onbekend.