1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De waarde van Twitter is binnen een maand met acht procent gestegen. Volgens SharePost is Twitter nu 4 miljard dollar waard. Het netwerk werd bij de laatste financieringsronde nog gewaardeerd op 3,7 miljard. Tegelijk werd er toen ook 200 miljoen dollar opgehaald.

De verwachting is dat de waarde van Twitter nog wel verder zal stijgen. Transacties van aandelen geven aan dat die waardering wel eens snel richting de 6 miljard kan gaan. Maar in vergelijking met Facebook zijn de opbrengsten van Twitter voor dit jaar nog zeer klein te noemen. Facebook werd onlangs gewaardeerd op 50 miljard dollar.

Vorig jaar wees Twitter een overnamebod af van 2,5 miljard dollar van Google. De microblogdienst beschouwde dit als een ‘belediging.’ Dankzij de nieuwe investeringsronde kan Twitter voorlopig zonder problemen zelfstandig blijven. Sinds de oprichting hebben investeerders 360 miljoen dollar in de organisatie gestoken. Of en wanneer Twitter ook daadwerkelijk op eigen kracht winst kan gaan maken blijft de grote vraag.