1 min

De populaire microblogdienst Twitter is op dit moment nog steeds niet winstgevend en daarom moet het eens in de zoveel tijd op zoek naar nieuwe investeerders om de boel draaiende te houden. Volgens AllThingsDigital zou de Russische investeringsmaatschappij DST Global bereidt zijn om 800 miljoen te betalen tegen een waardering van 8 miljard dollar. Daarmee krijgt DST Global 10 procent van de aandelen in handen.

DST Global is geen onbekende investeringsmaatschappij eerder investeerde het al in Facebook, Groupon en Zynga. In totaal zou Twitter hierdoor weer 400 miljoen dollar een liquide middelen krijgen, de andere 400 miljoen is om personen en bedrijven die eerder investeerde in Twitter uit de kopen. Hierdoor wordt DST Global de enige investeerder in Twitter.

De deal is nog niet helemaal rond maar zou in de komende 2 weken afgerond kunnen worden zodra alle partijen akkoord zijn. Eerder investeerders moeten namelijk ook bereidt zijn om hun aandelen te verkopen. In december wist Twitter in totaal 200 miljoen dollar op te halen bij vier investeerders, namelijk Kleiner Perkins Caufield & Byers, Spark Capital, Benchmark Capital and Union Square Ventures. Deze bedrijven kochten toen aandelen tegen een waardering van 3,7 miljard dollar. Als deze bedrijven nu akkoord gaan hebben ze hun investering in half jaar tijd verdubbeld.

Twitter is de laatste maanden druk op zoek naar nieuwe verdienmodellen, zo zijn er al promoted Tweets en wordt er druk nagedacht over nieuwe verdienmodellen.