1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Tien procent van het personeelsbestand van Citrix moet op zoek naar een andere baan. Door tegenvallende resultaten is het bedrijf genoodzaakt een reorganisatie door te voeren.

Van de vijfduizend werknemers worden er dus vijfhonderd ontslagen. Naast de economische crisis heeft het bedrijf ook last van toenemende concurrentie. Zo zag het de vraag naar de applicatiedistributiesoftware XenApp dalen. Met deze software is het mogelijk om vanaf een centraal punt applicaties beschikbaar te stellen.

Het is Citrix wel gelukt om het laatste kwartaal van 2008 nog winst te boeken, namelijk zestig miljoen dollar. Dit is vijf procent minder ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. De omzet daalde met vier procent naar 416 miljoen dollar. Dit is echter minder dan verwacht en in de toekomst verwacht het bedrijf nog geen verbetering. De totale winst bedroeg in 2008 178 miljoen dollar, dat is 17 procent minder ten opzichte van vorig jaar. Citrix zag de omzet wel stijgen, namelijk met 14 procent naar 1,58 miljard dollar.