Uit de meest recente testversie van de nieuwe versie van Mac OS X, Snow Leopard, blijkt dat Apple mogelijk van plan is om de functies van QuickTime Pro standaard in Snow Leopard te integreren.

Apples beleid was lange tijd dat voor bepaalde functies van QuickTime zoals kopiëren en plakken, exporteren naar verschillende codecs en het opslaan van webvideo op de harde schijf een Pro-versie benodigd was waarvoor 30 euro betaald moet worden. Ontwikkelaars ontdekten dat in de meest recente versie van het nieuwe besturingssysteem, Apples mediaspeler QuickTime standaard de functionaliteiten bevat die normaal gesproken alleen in de Pro-versie beschikbaar zijn.

Naar verluidt zijn alle functies die QuickTime Pro levert, ook zonder licentie voor QuickTime Pro volledig beschikbaar. Ook de "Koop QuickTime Pro" en "Registratie" linkjes zijn verwijderd. Bovendien is ook het registratiepaneel voor QuickTime Pro uit de Systeemvoorkeuren weggehaald.

Het lijkt daarom goed mogelijk dat Apple van QuickTime Pro afziet en een volledige versie van QuickTime in haar besturingssysteem integreert. Apple kondigde eerder al aan dat QuickTime in Snow Leopard een forse upgrade krijgt. Hiervoor introduceert het QuickTime X, waarin ook technologie van het iPhone-platform is geïntegreerd om ondersteuning voor modern audio- en videoformaten te verbeteren.