1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De nieuwe QuickTime X Player is in Snow Leopard in staat om een video-opname van het scherm te maken, zo ontdekte men in de laatste Snow Leopard-bèta.

Ontwikkelaars die bekend zijn met de laatste bèta’s van Mac OS X Snow Leopard, de nieuwe versie van Mac OS X die later dit jaar op de markt komt, meldden dat er in het menu van de nieuwe QuickTime X Player een nieuwe optie met de naam ‘Schermopname’ is toegevoegd.

Een dergelijke functie is in het bijzonder handig voor software-ontwikkelaars en mensen die actief zijn in de educatieve sector. Zij kunnen met de ingebouwde functie bijvoorbeeld video-tutorials of software-demonstraties maken.

Vooralsnog is het onduidelijk of de functie in de laatste bètaversie van Snow Leopard volledig functioneel is. Ontwikkelaars melden wel dat dit bij voorgaande bèta’s nog niet het geval was. De functie creëerde toen nog voortdurend een leeg mov-bestand.

QuickTime X is een nieuwe audio- en videoplatform dat Apple in Snow Leopard introduceert. Het leent bepaalde functies van het iPhone OS. Het voorziet volgens Apple in betere ondersteuning voor moderne audio- en videoformaten wat extreem efficiënt afspelen van media tot gevolg heeft.