2min

Tags in dit artikel

, ,

Nu.nl heeft een applicatie gelanceerd voor de G1. Deze nieuwe applicatie, die dus bedoeld is voor Android-toestellen, is gratis te downloaden op Android Market.

Nu.nl is vooralsnog de enige nieuwssite die een aparte applicatie aanbied voor nieuws op de G1. Andere nieuwssites hebben nog geen applicatie vrijgegeven hiervoor. Nu.nl heeft ook een iPhone-applicatie, die het ook erg goed doet in Nederland. Deze applicatie is namelijk bestempeld als de meest succesvolle nieuwsapplicatie in Nederland, met honderdduizend downloads.

De Nu.nl-applicatie biedt niet alleen overzicht tot de laatste nieuwtjes, maar biedt ook een TVgids, beursinformatie en voetbal live-standen. Daarnaast is er nog een Nu-Kaart-applicatie, die het regionale nieuws toont en het weer voor de omgeving voorspeld. Ook zijn hier foto’s op te vinden en een mogelijkheid tot dicussies.

Laurens Verhagen, hoofdredacteur Nu.nl: "Nu.nl wil met zijn content overal en altijd beschikbaar zijn. Voor de meeste mobiele toestellen werkt de mobiele website heel goed, maar de iPhone en de Google telefoons bieden extra mogelijkheden. Nu.nl wil gebruik maken van deze extra mogelijkheden om de Nu.nl-gebruikers op deze telefoons een zo rijk mogelijke ervaring te geven. De grafische mogelijkheden van de Google telefoon zijn zo goed dat we besloten hebben om ook een NUkaart applicatie te ontwikkelen. Deze applicatie, ontwikkelt in samenwerking met Max.nl, won eerder dit jaar een prijs in de Android programmeerwedstrijd van T-Mobile.”

De ontwikkelaars hebben extra aandacht besteed aan usability. Zo zijn er, naast bestaande features als het gepersonaliseerde menu uit de Nu iPhone-app, ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zoals de mail-a-friend-optie en de favorieten library waarmee je nieuwsitems gemakkelijk kunt toevoegen aan je favorieten en met gemakkelijk weer kunt oproepen.