1 min

Microsoft heeft aangekondigd dat de merknaam van zijn productiviteitstools vanaf november officieel verandert van Office naar Microsoft 365. Aan de individuele applicaties verandert niets.

Met de officiële transitie van Office naar Microsoft 365 komt er na 32 jaar een einde aan de zeer bekende merknaam van de overkoepelende suite voor de diverse productiviteitstools van de techgigant. In november van dit jaar start de transitie daadwerkelijk.

Tijdspad rebranding

De eerste versie van Office die naar Microsoft 365 wordt gewijzigd is de online versie Office.com. In januari 2023 volgen de apps in Windows 10 en 11. Als laatste zijn de mobiele versies voor Android en iOS aan de beurt. De gewijzigde versies krijgen allemaal een nieuw Microsoft 365-icoon, een nieuwe look & feel en nieuwe features. De functies van deze nieuwe features zijn nog niet bekend.

Het merk Microsoft 365 is straks het cloudgebaseerde productiviteitsplatform van de techgigant. Dit platform omvat alle productiviteitstools als Word, Excel, PowerPoint, OneDrive en MS Teams. Klanten hoeven niets te doen voor de naamswijziging van Office naar Microsoft 365. Vanzelf zien zij het nieuwe icoon op hun devices verschijnen.

Office niet helemaal weg

Microsoft neemt, ondanks de grote rebranding, voorlopig nog niet helemaal afscheid van Office. Bestaande Office 365-accounts worden nog niet hernoemd. Ook blijft de techgigant perpetual licenties van Word, Excel en de andere Office-applicaties onder de noemer Office 2021 verkopen.

Tip: Microsoft lanceert Teams Premium, Places en DaaS voor Windows 11