Microsoft lanceert Teams Premium, Places en DaaS voor Windows 11

Microsoft lanceert Teams Premium, Places en DaaS voor Windows 11

Microsoft trapt de Ignite-conferentie af met de aankondiging van een Premium-versie van Teams. Daarnaast onthulde de techgigant Microsoft Places, een beheeroplossing voor de bezetting van een kantoor. Tot slot lanceerde de organisatie een integratie van Windows 11 en desktop-as-a-service-oplossing Windows 365 Cloud PC.

Microsoft Ignite vindt van 12 oktober tot en met 14 oktober plaats. De conferentie staat bol van de productaankondigingen. Techzine doet verslag. Blijf via deze overzichtspagina op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Microsoft trapte de conferentie af met een reeks aankondigingen voor Microsoft 365 en Microsoft Teams. Allereerst onthulde Microsoft ‘Teams Premium’, een nieuw aanbod met hogere kosten en aanvullende functies, waaronder automatische notulen.

Ten tweede lanceerde de techgigant ‘Microsoft Places’, een nieuwe oplossing voor het plannen van de bezetting van een kantoor. Tot slot presenteerde Microsoft een reeks updates voor desktop-as-a-service-oplossing Windows 365 Cloud PC, waaronder de langverwachte integratie met Windows 11.

Teams Premium

Teams Premium is een verzameling van extra functies voor Microsoft Teams. De oplossing kost meer dan de huidige licenties van Teams, maar de precieze prijzen zijn op het moment van schrijven onbekend. Ook de releasedatum werd niet gedeeld.

Klanten krijgen toegang tot meerdere AI-functies, waaronder ‘intelligent recap’. Volgens Microsoft is de functie vergelijkbaar met een digitale assistent voor meetings. De assistent noteert de onderwerpen van een gesprek en genereert een overzicht van de taken die na een meeting uitgevoerd moeten worden.

Daarnaast kunnen gebruikers de assistent machtigen om hoogtepunten van een meeting op te nemen, waardoor de belangrijkste delen naderhand afgespeeld kunnen worden. De assistent is autonoom. Een gebruiker hoeft niet bij een meeting aanwezig te zijn om de hoogtepunten, notulen en taken te ontvangen.

Microsoft Places

Daarnaast lanceert de techgigant Microsoft Places, een gloednieuwe beheeroplossing voor de bezetting van een kantoor. De software helpt bij het plannen van de indeling van werkplekken, de aanwezigheid van medewerkers en de bezetting van vergaderruimtes.

De oplossing is ontworpen voor office managers, maar ook medewerkers hebben toegang. Microsoft Places stelt personeel in staat om de bezetting van een kantoor te overzien en vergaderruimtes of werkplekken te boeken.

Microsoft benadrukt dat de oplossing data oplevert over de manier waarop personeel kantoren gebruiken, waardoor managers investeringen in kantoorruimtes kunnen optimaliseren.

Cloud PC for Windows 365

Tot slot lanceerde Microsoft een integratie van Windows 11 en desktop-as-a-service-oplossing Windows 365 Cloud PC. De oplossing is sinds 2021 beschikbaar. Gebruikers ontvangen een of meerdere virtuele Windows desktops, bruikbaar op een device naar keuze. De aanpak staat bekend als desktop-as-a-service.

In augustus 2022 maakte Microsoft een reeks updates van Windows 365 Cloud PC bekend. De updates werden tijdens Microsoft Ignite gepresenteerd. Een nieuwe Windows 365 app maakt het mogelijk om een virtuele Cloud PC op te starten via de taakbalk van Windows 11.

Daarnaast introduceert Microsoft binnenkort een nieuw licentiemodel. Het model stelt organisaties in staat om Cloud PC’s voor een dagdeel af te huren, bijvoorbeeld tijdens kantooruren. De nieuwe licenties worden goedkoper dan huidige licenties, waarbij Cloud PC’s dag en nacht bereikbaar zijn. De releasedatum is onbekend.

Tip: Microsoft vernieuwt Defender for Cloud, Entra en Intune