1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Tim Schafer, bekend van games als Psychonauts, Grim Fandango en het aankomende Brütal Legend, moet er niet teveel op verkoopcijfers van games worden gelet. En al helemaal niet op de verkoopcijfers van zijn eigen games.

Tim Schafer, tevens de man achter The Double Fine Productions, vertelde aan MTV Multiplayer: "Fans maken zich, om eerlijk te zijn, te druk om de verkoopcijfers. Al je een goede game maakt komen uitgevers toch wel naar je toe en zeggen ze, we zien wel wat in Psychonauts en we denken dat wij het beter hadden kunnen verkopen."


Psychonauts verkocht naar het schijnt niet erg goed, maar absolute getallen zijn er niet, hoewel Tim Schafer midden 2006 op zijn blog zette dat de game 400.000 keer was verkocht. Veel gamers worden daar bang van volgens Schafer, ze zien een goede game ondersneeuwen onder het succes van toppers en raken bezorgd over de toekomst van hun hobby en favoriete ontwikkelaars.

Schafer liet ook weten dat zijn nieuwe game Brütal Legend commerciëler is dan Psychonauts. Niet omdat er druk was vanuit de markt, maar omdat het team heeft besloten elke nieuwe game radicaal anders te maken dan zijn voorganger. Brütal Legend heeft meer raakvlakken met de commerciële markt, waaronder artiest Jack Black en mooie dames.