min

Tags in dit artikel

, , ,

Een worm heeft de beheerders van Twitter een tijdje beziggehouden. Door middel van een kwaadaardige code verspreidde de worm zich snel over de dienst en zorgde het voor overlast.

Een cross-site scripting kwetsbaarheid in Twitter heeft ervoor gezorgd dat kwaadaardige code uitgevoerd kon worden. De worm verstuurde berichten met links naar de website StalkDaily.com. De worm besmette ook enkele profielpagina’s van Twitteraars waardoor er gebruikers door het bezoeken van een profiel ook besmet werden door de worm.

De beheerders van Twitters hebben inmiddels aangegeven het lek gedicht te hebben. Ook zijn er wachtwoorden van verschillende accounts gereset en is de account waar het allemaal mee begon geblokkeerd.

De eigenaar van de website StalkDaily.com, de 17-jarige Mikeyy Mooney, ontkende in eerste instantie alle betrokkenheid. Later kwam hij hier echter op terug en gaf aan het lek te hebben misbruikt om de beheerders van Twitter te waarschuwen. Tevens zorgde het voor gratis reclame voor zijn eigen website. Mooney ontkent dat hij persoonlijke informatie van Twitteraars heeft gestolen.