2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel bètatesters vol lof zijn over Windows 7, blijkt er uit een nieuw onderzoek dat bedrijven zeker niet meteen overstappen op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zodra het op de markt is.

Dimensional Research hield een online onderzoek onder 1100 IT-professionals wereldwijd. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat 83 procent van de ondervraagden de Windows-pc’s in het bedrijf volgend jaar nog niet gaat upgraden naar Windows 7. Officieel gezien heeft Microsoft nog niet laten weten wanneer het Windows 7 op de markt gaat brengen, maar ook als dat nog dit jaar gaat gebeuren zullen bedrijven eerst de kat uit de boom kijken.

Hoewel 43 procent van de ondervraagden aangeeft dat de economische crisis een belangrijke reden is om Windows 7 voorlopig links te laten liggen, is dat niet de belangrijkste reden. 88 procent verwacht dat er in het begin nog veel compatibiliteitsproblemen zullen zijn met bestaande software en 76 procent is nog niet zo zeker van het besturingssysteem.

Het was al eerder bekend dat Vista niet de harten van de ondernemers heeft weten te stelen en dat lijkt in dit onderzoek bevestigd te worden. 83 procent van de ondervraagden zal direct overstappen van Windows XP naar Windows 7. 72 procent is trouwens meer bezorgd over de problemen bij een overstap, dan over de problemen die het zou krijgen als het bij Windows XP zou blijven. Dat die problemen zich gaan voordoen lijkt niet onwaarschijnlijk. Microsoft raadde bedrijven afgelopen jaar al aan om eerst over te stappen van XP naar Vista, om zo problemen bij een overstap naar Windows 7 te minimaliseren.

Volgens sommige ondernemers biedt Microsoft niet genoeg vernieuwingen in Windows 7 om een overstap te rechtvaardigen, maar volgens ICT-bedrijven die upgradeprojecten uitvoeren is de vraag naar Windows 7 behoorlijk te noemen. "Windows XP is als een oude pick-up. Het is niet zo mooi, maar het werkt. Maar vroeg of laat krabbelt de economie weer op en als dat gebeurt denk ik dat veel mensen gaan upgraden naar Windows 7", aldus Daniel Duffy, CEO van Valley Network Solutions.

Overigens bracht het onderzoek nog een aantal andere opmerkelijke feitjes aan het licht. Zo gaf de helft van de ondervraagden aan met het idee gespeeld te hebben om over te stappen naar een ander besturingssysteem, 27 procent daarvan heeft erover gedacht over te stappen naar Mac OS X.