De Wikimedia Foundation, de non-profit organisatie achter een hoop wiki-projecten waaronder Wikipedia, is een stemming begonnen om alle Wikimedia-wiki’s te voorzien van een Creative Commons-licentie, naast de bestaande GNU Free Documentation License (GFDL).

Als de stemming met een duidelijk ja wordt afgesloten bestaat de mogelijkheid dat alle wikimedia-content, inclusief Wikipedia, onder de ‘Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported’-licentie, ook bekend als CC-BY-SA 3.0, komt naast de bestaande GFDL. Deze dubbel-licensering is mogelijk gemaakt in de nieuwste GFDL-versie.

Alle bestaande content en nieuwe content uit de community zal onder beide licenties vallen. Het wordt tevens ook mogelijk om content van derden op te nemen die alleen onder de CC-BY-SA-licentie vallen. Personen die de informatie hergebruiken zullen bij zulke stukken van derden een waarschuwing krijgen dat de content niet gebruikt kan worden onder de GFDL-licentie.

De stemronde is deze week begonnen en loopt tot drie mei. Iedereen die meer dan 25 aanpassingen heeft gedaan bij een Wikimedia-project voor 15 maart kunnen stemmen over de kwestie. Stemmen kan op een een special pagina genaamd ‘Special:SecurePoll/vote/1′ bij het lokale Wikimedia-project waar je aan de eisen voldoet. De stemopties zijn: voor, tegen en geen mening. Als minder dan 50% voor is zal het voorstel niet direct van de baan zijn maar zal een verdere review volgen.