min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft dinsdagnacht de vierde bèta van iPhone OS 3.0 aan ontwikkelaars vrijgegeven. De vierde bèta arriveert exact twee weken na de derde en daarmee zet Apple de tweewekelijkse bèta-cyclus voort.

De vierde bèta bestaat uit iPhone OS 3.0 build 7A300 en de vernieuwde softwaredevelopmentkit (SDK) met buildnummer 9M2734. De nieuwe pre-releaseversie van het iPhone OS is beschikbaar voor de eerste en tweede generatie iPod Touch, de iPhone en de iPhone 3G.

Wat er precies veranderd is in de vierde iPhone OS 3.0-bèta is nog niet geheel duidelijk. Wel vereist de laatste bètaversie van het nieuwe iPhone OS een pre-release versie van iTunes 8.2 om het iPhone OS te kunnen activeren. Deze stelde Apple eveneens dinsdag beschikbaar.

[b]Store in de Settings-applicatie in iPhone OS 3.0 b4.[/b]

Eerste dat in het nieuwe iPhone OS opvalt, is dat de menuoptie ‘Store’ nu voorzien is van een invulling: op het scherm kan in- en uitgelogd worden met een iTunes-account. Verder melden mensen dat de vierde bèta stabiel is. Vooralsnog is het niet duidelijk of er meer nieuwtjes in de nieuwe bèta te vinden zijn.

[b]About-scherm van iTunes 8.2 pre-release met BluRay- en DVD-vermelding.[/b]

Wat opvalt in de pre-releaseversie van iTunes 8.2, zijn de vermeldingen van de woorden ‘DVD’ en ‘BluRay’ in het Over-venster onder de Gracenote-licentie-informatie. Dit wekt het vermoeden dat iTunes ondersteuning gaat krijgen voor het afspelen van DVD’s en in het bijzonder voor BluRay.

[b]’Notities synchroniseren vereist Mac OS X 10.5.7 of nieuwer.'[/b]

Verder is voor het synchroniseren van notities met de vierde iPhone OS 3.0-bèta Mac OS X 10.5.7 vereist. Deze is nog niet beschikbaar, maar zal dat waarschijnlijk spoedig zijn. Dinsdag werd al bekend dat de zevende update voor Mac OS X 10.5 Leopard reeds verspreidt is binnen Apple. Een publieke vrijgave van de update zou daarom mogelijk niet lang meer op zich laten wachten, mogelijk vanavond nog.

Het nieuwe iPhone OS 3.0 moet deze zomer beschikbaar komen, zo maakte Apple tijdens de preview van de software bekend. Er volgen vrijwel zeker nog een aantal bètaversies van de sofware. Als Apple de trend om elke twee weken ontwikkelaars van een bèta te voorzien doorzet, kunnen we op 12 mei een nieuwe bèta tegemoet zien.