1 min

Microsoft maakt bekend dat Mobile Network Protection algemeen beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten die met Microsoft Defender for Endpoint (MDE) worden beheerd.

De Mobile Network Protection-functie in Defender for Endpoint helpt organisaties bij het identificeren, beoordelen en herstellen van zwakke plekken in endpoints. In de aankondiging bevestigde Microsoft dat de nieuwe functie nu beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten in Defender for Endpoint.

Mobile Network Protection

De Mobile Network Protection-functie beschermt mobiele apparaten tegen wifidreigingen en kwaadaardige Android-certificaten. Daarnaast helpt de functie eindgebruikers bij het verbinden met beveiligde netwerken. Wanneer een netwerk als verdacht wordt aangemerkt adviseert de oplossing eindgebruikers om van netwerk te wisselen.

Mobile Network Protection is standaard ingeschakeld op gekoppelde mobiele apparaten. Microsoft publiceerde een gedetailleerde handleiding voor de configuratie van de functie.

Het Microsoft Endpoint Manager Admin-dashboard stelt beheerders in staat om functies in en uit te schakelen als Network Protection, trust flows voor Android-certificaten, detectie van open netwerken, waarschuwingen voor open netwerken, vertrouwde toegangspunten voor eindgebruikers en privacycontroles voor eindgebruikers.

“Microsoft raadt aan om locatiemachtigingen in te schakelen op Android-apparaten”, voegde het bedrijf toe. “De instelling kan helpen beschermen tegen netwerkgerelateerde dreigingen. Microsoft verzamelt geen locatiegegevens van gebruikers.”

Tip: VMware Carbon Black XDR breidt threat detection and response uit