1 min

VMware heeft onlangs zijn nieuwe VMware Carbon Black XDR-oplossing geïntroduceerd. De oplossing moet bedrijven uitgebreide threat detection and response-mogelijkheden bieden voor endpoints en netwerkomgevingen op basis van de telemetrie uit VMware Contexa.

De nieuwe securityoplossing breidt naar eigen zeggen de VMware network visibility- en detection-mogelijkheden uit naar de bestaande VMware Carbon Black EDR-functionaliteit.

Deze uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door een verbetering van de laterale security. Dit gebeurt onder de motorkap met de telemetriedata van de bestaande threat intelligence-oplossing VMware Contexa. Deze oplossing deelt security context tussen eindgebruikers, endpoints en workloads die zich in verschillende cloudomgevingen bevinden.

Integratie met VMware Contexa

VMware Contexa registreert en verwerkt hiervoor dagelijks meer dan 1,5 biljard verschillende endpoint events en meer dan 10 miljard verschillende network flows. Ook beheert de tool informatie die uit samenwerkingen tussen VMware en andere partijen afkomstig is.

De nieuwe VMware Carbon Black XDR-oplossing haalt deze informatie uit VMware Contexa, zodat securityspecialisten snel bedreigingen voor hun omgevingen kunnen identificeren. Ook zijn ze hiermee in staat betere beslissingen te nemen voor het toepassen van preventieve policies, aldus de virtualisatie- en cloudgigant.

Afdichten alle hoeken en gaten

Uiteindelijk moet deze nieuwe oplossing het voor securityspecialisten mogelijk maken om alle blinde vlekken in een bedrijfsomgeving te ontdekken en af te dichten. Als gevolg hebben cybercriminelen geen enkele plek meer om zich in de netwerken en endpoints van hun slachtoffers te verstoppen, aldus VMware.

Tip: VMware introduceert SD-WAN client voor werknemers op afstand