min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple-nieuwssite Mac Rumors heeft ontdekt dat de Boot Camp-applicatie in Snow Leopard, de aankomende nieuwe versie van Mac OS X, Windows-drivers bevat voor harde schijven die geformatteerd zijn als HFS+.

Boot Camp is sinds Mac OS X 10.5 Leopard een ingebouwde applicatie om Windows ‘native’ op een Mac te kunnen draaien. Alle basishardware van een Mac zoals het toetsenbord, trackpad, de iSight enzovoorts worden ondersteund in Boot Camp, maar het was vooralsnog niet mogelijk om HFS+ geformatteerde partities te lezen.

Door de toevoeging van HFS+ drivers voor Windows in Snow Leopard’s Boot Camp zal het mogelijk zijn om in Windows als HFS+ — ook wel Mac OS Extended genoemd — geformatteerde partities te lezen en mogelijk ook te beschrijven. HFS+ is de standaard voor alle hedendaagse Mac OS X-installaties.

Door de toevoeging van de HFS+ Windows-drivers zal het voor consumenten eenvoudiger worden om data van Windows naar Mac OS X te transporteren en andersom. Tot nog toe moest daarvoor extra software gebruikt worden zoals bijvoorbeeld Mediafour’s MacDrive.