min

Tags in dit artikel

, ,

De Nintendo DS is in Japan maar liefst 26,1 miljoen keer verkocht. In vergelijking met de 127 miljoen inwoners die het land huisvest is dit erg veel. De handheld van Nintendo is in Japan dus erg in de smaak gevallen als je ziet dat 20,5 procent van de mensen er een heeft.

Nintendo kwam recentelijk met deze gegevens naar buiten, die het percentage weergeven van de bevolking die een Nintendo DS heeft. In de Verenigde Staten zijn er 29,3 miljoen DS-handhelds ten opzichte van 308 miljoen inwoners, waaruit te concluderen is dat 9,5% van de bevolking een Nintendo DS in huis heeft.

In Europa gaat het met de DS ook zeker niet slecht, er zijn er 33,1 miljoen verkocht, dat zijn er meer dan in Japan en de Verenigde Staten. De Europese Unie heeft met 493 miljoen inwoners een percentage van 6,7%. De cijfers en percentages zijn afkomstig van Nintendo. De Nintendo DS is wereldwijd al meer dan 100 miljoen keer verkocht, waardoor het een van de meest succesvolle zo niet succesvolste handheld is die deze aarde kent.