min

Tags in dit artikel

, ,

Het spelen van spellen op de iPhone wordt steeds populairder, ook Sony gaat nu aan de slag met een telefoon waarin telefoon en console gecombineerd worden, dit om de concurrentie aan te gaan met de iPhone.

Sony wil zo spoedig mogelijk een team samenstellen om aan de slag te gaan volgens Nikkei, een Japanse pers gigant. Het nieuwe systeem wordt beschreven als een kruising tussen de Playstation Portable en een Sony Ericsson telefoon.

Sony Ericsson heeft al eerder geprobeerd dit concept uit te werken, het bedrijf kreeg echt van Sony niet de toestemming om het merk PlayStation te gebruiken. Sony vond Ericsson’s technologie niet krachtig genoeg om het merk te dragen. Ondanks de afwijzing komt Sony Ericsson wel met een telefoon die als afstandsbediening gebruikt kan worden voor de PlayStation 3.

Sony’s concurrentie met de iPhone schijnt nog iets verder te gaan. Er gaan geruchten rond dat ze bij Sony bezig zijn met een online winkel voor de PlayStation Portable Go!, vergelijkbaar met de App Store voor de iPhone.