1 min

Volgens The Wall Street Journal is Sony bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lijn handheld-producten, onder ander smartphones. Daarnaast zou het Japanse bedrijf ook bezig zijn met een concurrent voor Apples iPad.

Het apparaat dat de concurrentie aan moet gaan met de iPad zou verschillende aspecten van Sony’s voorgaande producten combineren. Zo zou het systeem als e-reader, PlayStation Portable én netbook moeten functioneren. ‘Bronnen’ van The Wall Street Journal zouden dit vermeld hebben.

Over de smartphones die in ontwikkeling zijn is ook nog niet veel bekend, maar wel is duidelijk dat in ieder geval één van deze smartphones de mogelijkheid krijgt tot het spelen van spellen. Alle apparaten zouden draaien om verbinding met een online service, waarbij natuurlijk iedereen denkt aan het PlayStation Network.

Gedetailleerde informatie zoals specificaties en prijzen ontbreken nog, maar de vernieuwde apparaten van Sony zouden nog dit jaar op de markt moeten komen.

Eerder werd door Howard Stinger, CEO en president van Sony, nog gesproken over de uitbreiding van PlayStation Network naar Sony Ericsson-telefoons. Hij noemde PSN daar het ‘niet zo geheime wapen’ van Sony.